Kids Straat

Kidsstaat is de plek waar je terecht kunt voor de beste cadeau tips, leukste knutsel ideeën en nog veel meer!

Zelf maken

Zelf maken: Verjaardag slinger van oude kleding

Zelf maken: Verjaardag slinger van oude kleding

Plastic slingers, you love it or hate it. Wij van Kids Straat vallen in categorie twee. Kim van de redactie bedacht dat dit anders kon en maakte een verjaardag slinger van oude kleding voor de verjaardag van haar dochtertje.

Kleding met gaten of vlekjes kun je prima hergebruiken, aldus Kim. Ze maakte de slinger van oude kleertjes van haar dochtertje en een grote hydrofiele doek waarin haar dochtertje ingebakerd lag in haar babytijd. Men neemt een paar oude kledingstukken en touw. Van de kleding knip je stroken en leg je soort bij soort op stapeltjes.

Wanneer je klaar bent met stroken knippen ga je de stroken vastmaken aan het touw. Kim heeft voor een bijpassende kleur touw gekozen, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Je kunt de stroken vastmaken door er simpelweg een knoopje in te leggen, maar een andere optie is om de stroken vast te maken door middel van een lusjes knoop. Kim koos voor deze slinger voor de eerste optie. Naast de hydrofiele doek, heeft ze ook nog een paar broekjes gebruikt die haar dochtertje aan had als baby. Ook zegt Kim dat het een tof idee is om ieder jaar de slinger uit te breiden met kleertjes die je mini door dat jaar heen heeft gedragen.

Uiteindelijk is de slinger zo lang dat je dus geen plastic vlaggetjes meer nodig hebt. ; ) De verjaardag slinger kun je natuurlijk ook maken van oude stoffen die je vindt bij de kringloop. Je kunt hier eindeloos mee combineren en variëren. Ook is het een leuk idee om de slinger in de kinderkamer te hangen of wanneer je er eentje voor jezelf maakt, hang je de slinger in je woonkamer.

Maar er is meer!

Zo kun je bijvoorbeeld van oude hydrofiele doeken ook een te gekke bohemian slinger maken voor onder andere in je tuin. Wel in de winter even binnen halen. Heb je alleen witte hydrofiele doeken, geen zorgen, dan zijn er eindeloos veel verf mogelijkheden bijvoorbeeld door de hydrofiel eerst in een badje van kurkuma te leggen of avocado schil. Of wat dacht je van een badje van koffie? Misschien thee?

Kleding met gaten of vlekjes kun je prima hergebruiken, aldus Kim. Ze maakte de verjaardag slinger van oude kleertjes van haar dochtertje...

Lees er alles over bij Kidsstraat.

Share this post

About the author