Kids Straat

Kidsstaat is de plek waar je terecht kunt voor de beste cadeau tips, leukste knutsel ideeën en nog veel meer!

Zelf maken

Maak je eigen maanzand

Maak je eigen maanzand

De meeste kinderen zijn bij het zien van zand verkocht en hebben uren speelplezier. Vaak komt er nog een beetje water bij aan te pas voor het modderige gedeelte waarin er heksensoepjes en nattige taartjes gemaakt kunnen worden. Vergeet ook vooral de theetjes en koffietjes niet.

Wat is maanzand?

Maanzand is eigenlijk zoals de naam al doet vermoeden, niets meer dan zand. Maar dan zonder troep van echt zand. Maanzand kun je kneden, modelleren en het droogt niet uit. Eigenlijk is maanzand de perfecte tegenhanger van echt zand en ook prima te gebruiken binnenshuis met bijvoorbeeld een grote hoge bak zoals deze. De bak kun je laten personaliseren met bijvoorbeeld een naam en eventueel is er ook een deksel bij te kopen zodat je kind nog langer plezier heeft van het maanzand. Natuurlijk zijn er ook leuke opties te vinden wat betreft bakken bij onder andere Action.

Hoe maak je maanzand?

Houdt altijd de volgende afmetingen aan:

  • 1040 gram bloem
  • 240 milliliter babyolie

Het enige wat je hierna doet is beide ingrediënten goed met elkaar mensen en dan kan de pret beginnen. Wel is het aan te raden om het maanzand te bewaren in afgesloten bak. Het maanzand is is ongeveer drie maanden houdbaar. Psst, wellicht heb je nog een pak bloem op of over de datum staan. Deze kun je prima gebruiken.

Wat je nog meer kunt doen met maanzand

Je kunt met maanzand nog veel meer leuks. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende droge bonen toevoegen voor een echte sensory play ervaring. Of wat dacht je van glitters? Wil je het maanzand een kleurtje geven, dan kun je onder andere stoepkrijt toevoegen. Hiervoor rasp je de stoepkrijt en voegt de poeder toe aan het maanzand. Maar ook erg leuk is om gekleurd rijst toe te voegen. Dit maak je ook bijna met je ogen dicht 😉

Origineel recept via Kimmichaelis.nl

Share this post

About the author